Urologie

Urologie

040 - 239 70 40

ma-vr (08.30-16.30)

Route: 130

Op de afdeling Urologie van het Catharina Ziekenhuis kunt u terecht voor problemen aan de urinewegen en de mannelijke geslachtsorganen.

Op de afdeling Urologie van het Catharina Ziekenhuis kunt u terecht voor problemen aan de urinewegen en de mannelijke geslachtsorganen. Onze urologen onderzoeken en behandelen aandoeningen van nieren, urineleiders, blaas, plasbuis, prostaat, penis en het scrotum en geven u persoonlijk advies.

De afdeling Urologie beschikt over een Urologisch Behandelcentrum, een multidisciplinair bekkenbodemteam en voor nierstenen kunt u terecht bij de niersteenstraatDaarnaast worden er op de polikliniek Urologie ook onderzoeken en behandelingen op oncologisch/urologisch gebied uitgevoerd. In het Prostaatkanker adviescentrum werken we onder andere met brachytherapie, een nieuwe behandeltechniek via inwendige bestraling. Het Catharina Ziekenhuis maakt onderdeel uit van de Prosper Prostaatkanker Samenwerkende Ziekenhuizen.

Urologisch Behandelcentrum

Het Urologisch Behandelcentrum (UBC) is een onderdeel van de polikliniek urologie. In het UBC behandelen onze urologen diverse aandoeningen aan urinewegen en geslachtsorganen. Alle ruimtes voor onderzoek en behandelingen zijn ondergebracht op één locatie in het Catharina Ziekenhuis. Het UBC beschikt over een eigen röntgenkamer. De meeste onderzoeken worden in principe onder lokale verdoving gedaan, maar kunnen eventueel ook onder sedatie worden gedaan.

Behandelingen

In het UBC kunt u terecht voor de volgende onderzoeken en behandelingen:

  • Het plaatsen van katheters (dun buisje waardoor urine het lichaam kan verlaten);
  • Echografie (foto);
  • Blaasonderzoek (door middel van flexibele camera’s);
  • Straalkrachtmeting (uroflowmetrie);
  • Drukmeting van de blaas;
  • Blaasspoelingen
  • Afnemen nier- en prostaatbiopt.

Onze medewerkers


© 2024 Catharina Ziekenhuis
Alle rechten voorbehouden