Over Urologie

Doet plassen pijn? Moet u vaak plassen? Plast u kleine beetjes of heeft u het gevoel dat u niet goed uit kan plassen? Onze urologen helpen u graag verder.

Deel uw ervaring

Het Catharina Ziekenhuis wil haar zorg continu verbeteren. Uw ervaring kan ons daarbij helpen. Was u tevreden of verliep iets juist niet naar verwachting? Dan horen we dat graag.

Vragenlijst verpleegafdeling Urologie

Onze urologen onderzoeken en behandelen afwijkingen aan nieren, urineleiders, plasbuis, blaas en prostaat. Voorbeelden zijn nierstenen, bloed bij de urine en impotentieproblemen. Onze urologen behandelen ook urineverlies (incontinentie) en andere klachten bij het plassen.

De afdeling Urologie beschikt over een Urologisch Behandelcentrum, de poli Kinderurologie, een multidisciplinair bekkenbodemteam, het Prostaatkanker adviescentrum en de Niersteenstraat. De Niersteenstraat is een verkort traject voor patiënten met nierstenen. In ons Prostaatkanker adviescentrum werken we onder andere met Brachytherapie, een nieuwe behandeltechniek via inwendige bestraling. U leest hierover meer in onze patiëntenfolders.

Urologisch Behandelcentrum

In oktober 2008 openden we het Urologisch Behandelcentrum (UBC). In het UBC behandelen onze urologen diverse aandoeningen aan urinewegen en geslachtsorganen. Alle ruimtes voor onderzoek en behandelingen zijn ondergebracht op één locatie in het Catharina Ziekenhuis. Het UBC beschikt over een eigen röntgenkamer.

Behandelingen

In het UBC kunt u terecht voor de volgende onderzoeken en behandelingen:

  • Het plaatsen van katheters (dun buisje waardoor urine het lichaam kan verlaten);
  • Echografie (foto);
  • Blaasonderzoek (door middel van flexibele camera’s);
  • Straalkrachtmeting (uroflowmetrie);
  • Drukmeting van de blaas;
  • Blaasspoelingen
  • Afnemen nier- en prostaatbiopt.

Afspraak maken

Bel het Urologisch Behandel Centrum 040 - 239 70 40

Spreekuur op werkdagen van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur.

Routenummer

U vindt het Urologisch Behandel Centrum via route 130.

Actueel

Niets doen ook een optie bij prostaatkanker

Bij prostaatkanker denken patiënten vaak direct aan opereren. Maar er zijn veel meer behandelingen mogelijk. “Opereren hoeft niet altijd de beste behandeling te zijn voor patiënten met prostaatkanker. We hebben diverse alternatieven”, aldus uroloog dr. Wout Scheepens van het Catharina Ziekenhuis…

Lees meer Naar het nieuwsarchief

Meer weten?

Wilt u meer weten over dit specialisme, een specifieke behandeling of onderzoek? Bekijk dan de video’s of de patiëntenfolders van dit specialisme. Wilt u graag persoonlijk advies van één onze specialisten? Maak dan een afspraak.